Ana içeriğe atla

Bölümümüz 18 Mayıs 2018 tarih ve 7141 sayılı kanun çerçevesinde Sakarya Üniversitesi'nden ayrılarak Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi bünyesinde eğitim öğretime devam etmektedir. Mekatronik Mühendisliği Bölümü 2010-2011 öğretim yılı güz yarıyılında Sakarya Üniversitesi bünyesinde eğitime başlamıştır. Bu bölümde 5 profesör,  2 doçent, 4 yardımcı doçent ve 4 araştırma görevlisi eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütmektedir. Bölümümüze MF-4 puan türüyle öğrenci alımı gerçekleştirilmektedir. Birinci ve ikinci öğretimlerdeki 58'er kişilik kontenjanın 18'i M.T.O.K. statüsünde olan adaylara ayrılmıştır. Bölümümüzün öğrenim süresi 4 yıldır, eğitim dili Türkçedir. M.T.O.K. kontenjanından yerleşen adaylara bir yıllık matematik ve fen derslerinden oluşan hazırlık sınıfı programı uygulanır. Hazırlık sınıfı programı süresi, öğrenim yılları süresine dahil değildir.